Hoe leuk is het om samen met je kinderen te bakken. Gezellig samen in de keuken. Je kinderen leren er nieuwe vaardigheden, je kunt samen nieuwe dingen proeven en bovenal is samen leuker dan alleen. Ik vind het altijd een gezellig moment. Voor deze keer hebben we bananen muffins gemaakt zonder er zelf suiker aan toe te voegen maar de suikers uit de ingrediënten te halen. Zo heb je een verantwoord, lekker tussendoortje dat prima past in een gezonde levensstijl!
Ingrediënten:
Dit is voor ongeveer 9 stuks
- 2 eieren
- 2 bananen
- 140 gr zelfrijzend amandelmeel
- snuf kaneel
- 60 gr dadels
- 100 gr blauwe bessen
- 1 handje walnoten
Benodigdheden:
- Muffinbakvorm met papiertjes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Week de dadels 15 minuten in heet water
- Doe de bananen, eieren, kaneel en dadels in een keukenmachine en maal fijn.
- Schep het zelfrijzend amandelmeel erdoor.
- Als laatste schep je de blauwe bessen en walnoten erdoor.
- Vul de muffinvormpjes met het mengsel tot net onder de rand.
- Bak de muffins 25 minuten in de oven tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Variatie tips:
- Varieer met de blauwe bessen, voeg bijvoorbeeld eens frambozen toe.
- Varieer met noten