Vandaag hebben ik een heerlijk ontbijtrecept voor jullie. Wie lust er nu geen pannenkoeken. Ik heb er een gezonde variant op namelijk bananenpannenkoeken met havermout. Een heerlijke start van de ochtend met een ontbijt dat ook nog eens snel klaar is.
Met langzame koolhydraten van de havermout, vezels en vitamines uit de banaan en voedzame eiwitten is dit een simpel en gezond ontbijt met maar 3 basis ingrediënten.
Met deze havermout pannenkoekjes kom je de ochtend vol energie door!
Ingrediënten voor 4 kleine pannenkoekjes:
- 1 banaan
- 1 ei
- 40 gram havermout
- Snufje kaneel
Benodigdheden:
- Staafmixer of keukenmachine
- Koekenpan
Zo maak je het:
- Maal de havermout fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en bewaar apart.
- Pureer de banaan (eveneens met de keukenmachine/staafmixer).
- Mix het ei door de gepureerde banaan.
- Voeg de fijngemalen havermout toe en mix door het beslag.
- Voeg een snuifje kaneel toe.
- Bak de pannenkoek in een koekenpan in ongeveer 5 minuten gaar.
Variatietips:
- Voeg een schep kwark op de bannenpannenkoek.
- Besmeer de pannenkoek met een dun laagje honing.
- Hou je meer van hartig? Een laagje pindakaas op de pannenkoek is ook erg lekker.
- Voeg wat extra fruit toe zoals blauwe bessen, banaan, aardbeien, etc.