Havermoutkoekjes

Vandaag weer een keer een leuk recept voor een gezond en verantwoord tussendoortje.

Ik ben samen met mijn zoontje aan de slag gegaan om havermoutkoekjes te bakken. Hoe leuk als je samen met je kinderen gaat bakken en dit dan ook nog eens gezond is. Ze kunnen fijn mee helpen en willen daarna gegarandeerd proeven. Hier vielen ze erg in de smaak.

Deze keer heb ik gekozen voor havermoutkoekjes met banaan en pindakaas. Simpel en snel te maken. De meeste ingrediënten zal je waarschijnlijk standaard in huis hebben waardoor je ze op elk moment kunt maken. Aan de havermoutkoekjes zijn geen toegevoegde suikers aan toegevoegd. De suikers komen uit de ingrediënten die er al in zitten. Je kunt hierin gemakkelijk variëren.

Ingrediënten:

Dit is ongeveer voor 12 stuks

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 1 grote banaan of 2 kleine bananen
  • 2 eetlepels pindakaas 100%
  • Snuifje kaneel
  • 20 gram walnoten

Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maal de havermoutvlokken fijn in een keukenmachine
  • Prak de banaan fijn met een vork
  • Hak de walnoten in kleine stukjes
  • Voeg de banaan, pindakaas, walnoten en kaneel toe aan de havermout
  • Kneed alles goed door elkaar
  • Maak bolletjes en druk ze een beetje plat wanneer je ze op de bakplaat legt
  • Bak ze in 15 minuten gaar

De koekjes kunnen zo een beetje droog zijn om ze smeuïger te maken kun je 3 dadels eraan toevoegen. Je laat de dadels eerst goed weken en snijd ze daarna klein. Voeg ze samen met de andere ingrediënten toe aan de havermout.

Variatietips:

  • Varieer met noten
  • Voeg krentjes toe aan het beslag
  • Voeg choco nibs of stukjes pure chocolade 85% toe aan het beslag