Overnight oats is een ontbijt dat ik meerdere keren in de week eet. Het is voor mij een ideaal ontbijt, gemakkelijk, snel te maken en vol voedingsstoffen. Doordat je het de avond tevoren al maakt scheelt het in de ochtend een hoop tijd die je misschien ook niet hebt omdat de kinderen naar school moeten en jij naar je werk. Hoe gemakkelijk is het als alles al klaar staat.
Havermout zorgt ervoor dat je een langer voldaan gevoel hebt en geeft je genoeg energie in de ochtend om een goede start van de dag te maken. Het past dus prima in een gezonde levensstijl.
Ingrediƫnten:
- 50 gram havervlokken
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 banaan
Zo maak je het:
- Doe de haver, alle zaden, de rozijnen en het kaneelpoeder in een kom of glas en meng goed met een lepel.
- Schenk nu de melk erbij en meng weer goed door.
- Zet in de koelkast voordat je gaat slapen.
- De volgende ochtend roer je het nog even door.
- Maak af met schijfjes banaan.
Dit is hoe ik mijn overnight oats graag eet maar er is nog zoveel meer mogelijk.
Variatietips:
- Vervang een klein beetje van de melk door een eetlepel magere kwark of Griekse yoghurt. Daar worden je overnight oats lekker romig door.
- Gebruik als toppings ook eens cacao nibs of geraspte kokos.
- Varieer met fruit.