Pompoensoep

Zoals ik in mijn vorige blog schreef is pompoensoep een van mijn lievelingsgerechten in de herfst. Deze wil ik jullie dan ook niet onthouden.

Ik vind soep sowieso altijd een gemakkelijke maaltijd in de avond wanneer de kinderen naar het sporten moeten. Dit is vaak een druk moment in de week waarbij niet altijd samen gegeten kan worden. Je kunt het eenvoudig van tevoren klaar maken en op het moment dat jij of een van je kinderen moet eten is het snel opgewarmd. Vul de soep aan met een volkoren stokbroodje of volkoren naanbrood en je hebt een heerlijke, gezonde, snelle maaltijd.

Ingrediënten:

Dit gerecht is voor 6 personen.

  • 800 gr pompoen
  • 2 winterpenen
  • 1400 ml water
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel fijn geraspte gember
  • 1 snuifje komijn 
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 1 flinke snuif korianderpoeder
  • 2 blokjes groentebouillon
  • Olijfolie om in te bakken
  • Pompoenpitten en magere yoghurt om te garneren
  • Eventueel fetakaas, geitenkaas, Parmezaanse kaas om te garneren

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Zo maak je het:

  • Snijd de pompoen en winterpeen in stukken. Zet een pan op het vuur en verhit de olie en voeg de stukken pompen en winterpeen toe.
  • Snijd de ui en tomaten grof en doe ze in de pan. Rasp er de knoflookteen en gember over.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Bak 3 minuten.
  • Voeg het water toe.
  • Voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
  • Kook het 20 minuten op laag vuur.
  • Pureer alles tot een gladde soep.
  • Serveer met pompoenpitten en scheutje yoghurt
  • Voeg eventueel kaas naar smaak toe

Met pompoen soep kun je eindeloos variëren. Je kunt hem zo kruidig maken als je zelf wilt. Ga op onderzoek uit wat jij lekker vindt en geniet van deze heerlijke pompoensoep!