Verspakket

Hier thuis eten wij minstens 1á2 keer in de week een verspakket van de ah, jumbo of andere supermarkt. Ik vind de pakketten ideaal. Bijna alle ingrediënten zitten erin, ze zijn vaak snel klaar en je hoeft niet te veel na te denken wat je nu precies gaat eten.

Maar hoe gezond zijn ze nu eigenlijk. Wanneer ik de pakketten ga vergelijken zitten ze allemaal binnen de marges, bij sommige is het zout gehalte wel iets hoger dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Wat ik zelf altijd doe met de pakketten is extra groentes eraan toe te voegen, zoals bij de tomatensoep er 500gr extra tomaten aan toe te voegen en vaak nog 3 paprika’s zo wordt het een vollere soep en hebben we ook zeker genoeg. Dit is een gerecht dat hier namelijk erg goed wordt gegeten.

Verder kijk ik ook vaak hoe kan ik iets vegetarisch maken, dit staat er vaak ook al als tip op vernoemd maar ik wil soms het gehakt ook wel vervangen voor vegetarische rulstukjes. Zo zorg je er op een simpele manier voor dat je ook regelmatig vegetarisch eet.

Ik kijk ook altijd kritisch naar de ingrediënten die je nog moet toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan kaas, pak niet altijd automatisch wat ze erop vernoemen maar kies bewust voor een gezondere keuze zoals 30+kaas.

Zo kun je dat ook doen met zuivelproducten, kun je hiervoor kiezen voor een light variant of juist vervangen voor magere kwark of Griekse yoghurt.

Kijk ook naar de koolhydraten die je moet toevoegen zoals rijst, pasta, wraps. Kies hier voor volkoren producten zoals volkoren wraps of juist groentewraps, volkorenpasta, zilvervliesrijst. Zo maak je bewust de keuze voor de goede koolhydraten en krijg je niet van die suikerpieken. Soms kies je er dan ook voor om de pasta die bij het pakket niet te gebruiken maar juist de volkoren variant eraan toe te voegen.

Dus ja verspakketten zijn een goede keuze om te eten en variatie in je eetpatroon te hebben maar kijk er wel altijd kritisch naar. Voeg extra groente toe, kijk kritisch naar de ingrediënten die je moet toevoegen en kies hier bewust voor een gezonde optie.